Konseptet “Gud”

Posted December 7, 2019

Den lengste krangelen i historien

 

I ca 8000 år har mennesket kranglet om hvem sin Gud som er den ekte og hvilken mytologi som er den sanne.

Jeg mener personlig at mytologier holder mer sannhet enn historie, da historie er skrevet av vinneren eller de med nok påvirkningskraft til å kunne legge sin versjon av historien inn i historiebøkene. Med andre ord kan man si at historie fungerer på samme måte som journalistikk. Jeg håper de fleste av oss kan være enig i at journalistikk ikke alltid er like pålitelig.

Historie blir skrevet ned utifra perspektivet som forfatteren har på det daværende tidspunkt. Mange historiske hendelser kan derfor ha flere forskjellige variasjoner, som kan endres når mer troverdig bevis havner på banen, noe jeg mener man ikke kan stole på 100%.

Mytologienes sannhet

En mytologi, derimot, er en fortelling som har gått ned gjennom generasjoner. Det er en fortelling med episke konflikter som helten møter. Ofte møter de drager og andre tilsynelatende umulige utfordringer. Men i slutten av historien vil helten komme seirende ut på den andre siden, få ny visdom, møte sin ende eller lignende.

Den aller eldste skrevne historien vi kjenner til, er den episke fortellingen om Gilgamesh, en sumeriansk konge som levde 2000 år før Kristus. Han brukte kvinner som han selv lystet og fikk menn til å jobbe seg til døde. Denne historien er dokumentert med en ganske direkte tilknytning til hendelsen gjennom minner fra de som levde på den tiden. Andre gamle historier som strekker seg lengre tilbake i tid er omtalt i samlede verk, ofte skrevet lang tid etter at det skulle ha skjedd.

Jeg lever etter prinsippet hvor man bør oppleve ting selv og ikke leve etter andre sine perspektiv og verdier. Om noen skulle bedt meg om å gjøre noe, hadde jeg ikke automatisk gjort dette uten å sjekke om det passer min realitet først. Kroppene og hjernene våre var mer eller mindre det samme i antikken som den er i dag, men med mer kunnskap og informasjon som er etterlatt oss fra tidligere generasjoner. Mennesker som Plato, Sokrates og Aristoteles hadde de samme store spørsmålene som vi har i dag,

“Hvem er vi?”
“Hvorfor er vi her?”
“Hva er meningen med livet?”

Historiene fra den tiden er skildret på en måte som gjør det mulig for den vanlige mann i gata å gjøre seg tanker om umulige konsept. Hvordan kan man forklare hvor en tanke kommer fra? Mange har gjort gode forsøk med å forklare disse eksistensielle spørsmålene ved å pakke dem inn i episke fortellinger. Fortellinger som har overlevd tidens test.

roots of gaia

En drage trenger ikke nødvendigvis å være en drage, men heller et stort problem som hovedpersonen møter og forhåpentligvis overvinner. I historien, blir problemet pakket inn i en metaforisk fortelling som gjør den forståelig for leseren og/eller lytteren. En historie man kan kjenne seg igjen i.

I dag, slik det sikkert også var før i tiden, kan dette være depresjon, angst, følelser om å ikke ville leve lenger osv. En indre kamp som tar personen gjennom en reise i seg selv for å overvinne problemet de møter.

Det dødelige bæret

Siden tidenes morgen, har mennesket vært drevet av frykt, samtidig som vi har funnet nye og bedre metoder til å utføre oppgavene vi møter. Går man helt tilbake til de første menneskene, kan dette være noe så “enkelt” som å ikke spise en type bær før man vet hva slags effekt det vil ha på kroppen. Frykten kom inn i bildet når en av to skapninger fant en busk, hvor den ene valgte å spare på bærene, mens den andre spiste det. La oss si i dette eksempelet at den som spiste bærene døde. Den som hadde spart på bærene kunne da se effekten av dem, satte frykt til den type bær og spredte budskapet til resten av stammen, for å hindre en slik skjebne for andre.

Slik informasjon blir deretter lært videre til generasjonene som kommer i fremtiden.

Vi har alltid hatt ingrediensene til det vi har skapt i vår tid. Vi har i teorien kunne lage en lyspære siden dinosaurene vandret på jorden, men mangel på erfaring og kreativitet har hindret oss i å ta dette steget, frem til det en dag kom noen som hadde fantasi nok til å eksperimentere. Kunnskapen som mennesket har samlet og delt siden vi startet som en rase, har tillatt oss å finne opp nye og bedre ting vi bruker i vår hverdag.

Denne type forskning og eksperimentering kan spores tilbake til den skapningen som valgte å vente med å spise bærene.

I dag sitter vi på enorme mengder kunnskap, samlet av de som leter etter svar, som lar oss finne svar på spørsmål som var utenkelige før i tiden. Samtidig har vi noen spørsmål vi bare ikke kan svare på. Hvor kommer en tanke fra? Hvor blir minnene våre lagret osv.

Kvantefysiske problemløsninger

Kvantefysikk er en relativ ny type vitenskap som går ut på nettopp dette. Å kunne finne svarene på de store spørsmålene. Som hvorfor og hvordan vi kan føle en følelse som hat, kjærlighet, lyst, depresjon osv.

Det vi ikke visste før, er at vi er skaperne av vår egen realitet til en så stor grad at det kan påvirke omgivelsene våre. Vi kan skape det vi søker mest, ikke bare gjennom å fysisk skape noe, men ved å tenke tanken om å skape det.

Vi har et kontrollsenter i hjernen som heter Hypotalamus. Dette er en proteinfabrikk som lager proteiner basert på tankene som regelmessig blir matet inn i systemet. Hypotalamus tar en uhåndgripelig tanke og setter et protein til denne tanken, som kalles for Peptider. Peptider er en samling av aminosyrer som blir satt sammen til proteiner i hypotalamus.

Disse får da en “identitet” som skytes ut gjennom hypofysen og blir distribuert til cellene i kroppen. Våre celler er dekket av billioner av reseptorer, hvor disse nevropeptidene fungerer som en “nøkkel”. De programmerer cellen til å oppføre seg utifra hva slags aminosyrer som danner identiteten til proteinet i peptidet.

Hva dette vil si for deg er at om du gjør deg selv til et offer i hverdagen, hvor du føler alle mulige negative ting skjer spesifikt med deg, har du programmert peptidene gjennom din egen tankegang og derfor programmert cellene dine til å innta rollen som et offer.

Gjør du dette over lengre tid, vil cellene få mindre og mindre egnede reseptorer for andre viktige funksjoner, som væskeregulering, andre type proteiner osv. Når en celle deler seg og skaper datter/mor celler, vil den “nyfødte” cellen starte med flere reseptorer for den type peptid som den har blitt foret mest med. Du har med andre ord programmert hele ditt vesen til å føle deg som et offer.

Vær helten i din egen mytologi

Om du begynner å tenke fra andre perspektiv og velger å se situasjoner som viktige muligheter for kunnskap og lærdom, som skapningen som valgte å spare på bærene sine, kan du fore cellene med positivitet, drivkraft og nysgjerrighet. Dette vil over tid skape flere av den type celler, som videre vil forandre hele din realitet.

Dette er en liten forklaring på “tankenes kraft” og forklarer hvorfor man opplever dagen utifra hvordan man føler seg. Står du opp og vet at denne dagen ikke vil bringe annet enn elendighet, så er sannsynligheten stor for at nettopp det vil skje. Vi er alle laget av det samme grunnstoffet, atomer. Disse deler vi ikke bare som mennesker, men absolutt alt rundt oss er bygget opp fra atomer. Dette betyr at du og jeg er den samme. Vi er ett. Og vi er ett med universet, på samme måte.

Dette er ikke bare teorier. Man kan måle elektromagnetiske felt rundt og i en person ved hjelp av instrumenter vi har skapt, som MR, CT og lignende. Vi kan fysisk se forandring i energien til en person gjennom meditasjon, kosthold, tanker osv.

Når universet hører deg

La meg fortelle en historie som fikk meg til å forske mer på nettopp dette.

Jeg var ute med noen gode venner. Vi satt på en pub og snakket og koste oss. Personlig drakk jeg kun alkoholfritt øl, ikke bare fordi jeg ikke liker alkohol lengre, men fordi jeg skulle kjøre den kvelden.

Etterhvert som kvelden utviklet seg, kom det flere og flere mennesker til puben. Køen til baren var lang og jeg hadde gått tom for øl. Jeg hadde ikke lyst til å gå ifra samtalen og stå i kø i evigheter. Samtalen handlet om disse store tingene jeg snakker så mye om og jeg ville ikke avslutte det for noe som helst.

Ca 30 sekunder etter at jeg hadde hatt denne tanken, kom det en person ut av puben. Han stoppet, så ned på der jeg satt og spurte om jeg kunne passe på ølen hans litt, mens han gikk på do. Ingen problem fra min side, så han satte fra seg ølen og gikk inn i bygget igjen.

Noen få minutter senere, kom han ut igjen, men istedet for å ta ølen, gikk han rett forbi og satte seg inn i den første taxien han så.

Mannen var veldig full, noe bartenderne hadde sett, så de ga ham en alkoholfri øl.

Så der satt jeg, med en fersk alkoholfri øl i en kald flaske.

Vi så på hverandre og måpte. Det vi nettopp hadde snakket om, skjedde. Jeg tok en skål mot himmelen og vi fortsatte samtalen.

Mot slutten av kvelden, skulle jeg kjøre min gode venn hjem. Etter å ha levert ham, skulle jeg plukke opp min bror og kjæresten hans for å kjøre dem hjem før jeg tok kvelden. Mens jeg sto å ventet utenfor, skulle jeg rulle meg en røyk. Til min store fortvilelse hadde jeg gått tom for rullepapir. Jeg lette i hele bilen, men fant ingen. “Jaja, får bare vente med den da”, tenkte jeg.

10 sekunder senere, var det noen som banket på vinduet mitt. Klokka er nå 5 på morgenen. Utenfor står en person med en røyk i hånden. Røyken var til meg. Jeg hadde ikke kommunisert med de inne i huset, bortsett fra å si i fra om at jeg sto utenfor.

Igjen så jeg mot og forbi himmelen med et smil om munnen og et anerkjennende nikk.

roots of gaia

Nøkkelen til frihet er bevisst intensjon

Når man setter intensjon til tankene og lystene vi føler på, så skjer det noe rundt oss. Vi utstråler en energi. Dette kan måles gjennom forskjellige typer instrumenter. Denne energien reagerer med atomene rundt oss. I mangel på en bedre måte å si det på, så gjør universet alt det kan for at dine drømmer skal oppfylles, uansett hva de drømmene er. Atomene du er bygget av, samhandler med atomene som universet er bygget på og du tiltrekker deg det du ønsker deg mest. Dette kalles Law of Attraction.

Når man setter seg ned å begynner å fundere på disse tingene, skjer de mest utrolige ting. Det kan være små ting som man kanskje ikke ville lagt merke til om man ikke var klar over systemet man setter i gang med tankene sine, men det skjer uansett. Og det er magisk! Det er helt utrolig.

Ved å endre sitt eget perspektiv og tankene man danner seg hver dag, kan man forme sin egen virkelighet som man vil.

Det gjelder bare å ha et åpent sinn, gå utifra egne erfaringer og ikke andres “råd” og finne ut hvem man selv er innerst inne.

Så hva er Gud?

DU er Gud. Du kan skape hva du vil om du vet hvordan man gjør det. Å gi alt ansvar til et høyere vesen som man ikke kan forklare, vil være å begrense sitt eget vesen. Å forklare hva “Gud” er, vil være det samme som å få en fisk til å forklare havet den svømmer i. Vi vet ikke nok til å kunne danne et bilde av hva det er. Men det vi ikke kan forstå, er hva bevisstheten er.

Det man allerede kan gjøre med bevisstheten, er såpass utrolig at hvis gud finnes, så er det i oss alle. Problemet er at mange har valgt å ta religiøse skrifter bokstavelige, istedet for lærdomsrike metaforer på større problem, forklart av folk fra en tid hvor man trodde solen gikk rundt jorden og jorden var flat. De visste bare ikke nok til å gjøre seg opp en endelig forståelse for det man ikke kan forklare. Nemlig, hvem er vi.

By: Sep
How positive thoughts work

How positive thoughts work

THE POWER OF THE MIND   Have you ever assumed that something bad is going to happen to you? That tomorrow wil definitely be worse than today, which already sucked ass? You know, that is exactly why that happens. Here's an explanation as to how positive thoughts...

How To Use Death As A Motivator To Life

How To Use Death As A Motivator To Life

Becoming friends with the one of the most feared things in the world We need to remember that death comes for us all. Because of that, I feel like it's our duty to live life to the fullest. Become friends with death and live in the knowledge that one day, somewhere,...

Share This